Skrivet av: La Casa Vola | 12 mars 2010

Så, vad skulle passa till ett påskalamm?

En hel vecka i Italien… Visst låter det fantastiskt?! Snart blir det påsk – och vi åker till vår vingård i Piemonte under denna tid. Där förbereder sig vår vingård La Casa Vola inför våren på många sätt. Bland annat ska vinrankorna beskäras och det är den första delen av en räcka med procedurer innan vårt vin blir till.

Vinbonden är ansvarig. Han bor med sin familj intill vår gård. Italienare och väl förtrogen med konsten att producera vin.  Familjen som äger vingården intill är fantastiska människor med mycket värme och gästfrihet.

I detta område är maten i centrum för alla människor.  Och vinet! De piemontesiska vinerna Barolo, Barbaresco, och alla andra ljuvliga Nebbioloviner går inte av för hackor. Vi drömmer om dem, pratar om dem, smakar dem här hemma i Sverige. Och njuter av dem.

Så, vad skulle passa till ett påskalamm? Jo, följande:

Langhe Nebbiolo Pio Cesare (nr 7306) 119 kr Producenten Fontanafredda tillverkar över 6 miljoner flaskor per år och har en gigantisk produktion med italienska mått mätt. Med andra ord regerar de Piemonte.

Vinet har tegelröd färg, relativt transparent. Doft av körsbär, lakrits och rosenblad. Blodfattigt utseende vid första anblicken, men med smakmässigt betydligt mer muskler (syra och tanniner). Körsbär, nyponsoppa och lakrits. Inslag av frukt, kryddor, vanilj, bär.

Detta är ett vin som tapetserar gommen. Underbart tätt, fruktigt och gott. En välsmakande dryck att avnjuta till påskalamm. Och att dricka under tiden som vi väntar på vårt eget vin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: