Skrivet av: La Casa Vola | 31 mars 2010

Påsk på vingården

Vi spenderar påskveckan i Piemonte där våren nu har anlänt med full kraft. Magnolian blommar och träden har sedan länge börjat skifta till ljusgrönt. På vingården pågår renoveringen för fullt men ännu kan man inte skönja resultatet. Väggarna är sönderhackade för att nya ledningar för värme, el och avlopp skall installeras. Här är det inte snack om att ha synliga kablar eller ledningar. Allt skall in i väggarna och i golven vilket gör att huset ser ut som en enda stor grevéost! Efter ett antal möten med byggmästaren lugnar vi ner oss och inser att det blir ”perfetto” när allt är klart.

Deadlines och tidplaner i detta land har inte riktigt samma innebörd som i gamla Svedala. Snö och kyla har visserligen försenat projektet en månad men sen är kanske inte effektiviteten av den grad vi är vana vid från nordligare breddgrader. Byggmästaren Alfonso hoppas att det hela är inflyttningsklart i mitten/slutet av maj men kan förstås inte garantera att så blir fallet!

Men man får ta seden dit man kommer och inse att man inte kan påverka situationen speciellt mycket. Det är därför lika bra att gå in på närmaste bar och ta sig en kaffe eller en grappa för att döva stressen.

Man kan också slå på stort och äta en god middag på en av stjärnkrogarna. Det gjorde vi häromdagen. Vi åkte till La Ciau del Tornavento. Här fick vi både duva, get och husets egna underbara vitello tonnato samt underbara viner från Roero området.

Duva med lever och tryffel

Vitello tonnato al casa

Enorm vinkällare som hade ALLT

Men livet här är inte bara god mat och vin… Vi arbetar hårt varje dag att lära oss det italienska systemet, att finna affärer som säljer tvättmaskiner, belysning, sängar, garderober och hålla oss uppdaterade med renoveringsarbetet. Idag har vi dessutom varit på den lokala vinbondeföreningen, typ Lantmännen, och har officiellt blivit vinbönder i och med vårt medlemskap som kostade oss 45 € för 2010. Därefter arrenderade vi ut vinmarken till vår gode granne Renzo som skall sköta om våra druvor tills dess att vi kan klara det på egen hand. Renzo och hans fru Christina är guldgrannar som hjälper oss med ALLT.

Imorgon bär det av till ett stort Garden center som Renzo har rekommenderat. Vi skall leta efter fina krukor och andra dekorationer till trädgården. Buona notte e arrivederci! önskar Claes

La Casa Vola i vårsolens glans


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: