Skrivet av: La Casa Vola | 28 maj 2010

Tryffel, tryffel, tryffel…

Ja, jag vet. Det är tidigt för att prata tryffel. Den kommer ju inte förrän till hösten.

Ändå vill jag passa på för den som är intresserad av denna dyrgrip att börja tänka på att åka till

Piemonte. Tryffeln är och förblir en guldsten många människor här och man kan åka långa omvägar för att få uppleva den. Dyr, exklusiv – och väldigt njutbar. Jag talar förstås om den vita tryffeln – inte den svarta – och inte heller den chokladmässiga.

80 procent av all vit tryffel som produceras i Italien är ursprungligen från Alba in Cuneo, alldeles nära La Casa Vola. Därför kallas vit tryffel ofta för Albatryffel.

Vit tryffel

Det dröjer till hösten – och vi ska ha en härlig sommar på La Casa Vola. Så länge kan man gå med i Göteborgs Tryffelsällskap och finns på Facebook där man kallar sig för Göteborgs tryffel-sällskap. Kanske inte så seriös, men ändå kul. Bidra med dina upplevelser kring tryffel och din önskan att äta den.

Ät den och drick ett glas Barolo till. Systembolaget kryllar av Barolo.

Advertisements

Responses

  1. Ni har väl ett lager i frysen?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: