Skrivet av: La Casa Vola | 23 juni 2010

Nu gror det i vinmarken

Vår vinbonde, Renzo, har bråda dagar i vår vinmark. Nu är det dags för att säkra att inga parasiter ger sig på vinstocken och att inga sidoskott tar näring från den viktiga druvan.
Tidigt på morgonen besprutas vinstockarna, långt innan vi nordbor har öppnat våra små blå. Senare på eftermiddagen är det dags att klippa bort revor och tjuvskott som varje dag växer till sig. Det är viktigt att inget annat än druvklasarna nu får ta del av all näring som finns i plantan och i jorden. Hela sommaren går åt att ansa, klippa och bespruta så att man i september kan för hand plocka stora vackra söta Moscatodruvor.

Våra Moscatodruvor Juni 2010

Våra Moscatodruvor Juni 2010

Annonser

Responses

  1. Vad trevligt det verkar vara hos er i Italien ! Fast det är förstås mycket arbete med att få en bra skörd. Vi kanske kan få ett smakprov på de omtalade druvorna till Göteborg till hösten ?
    Midsommarkramar
    Leif (T 1)

  2. Vi kan intyga att det är mycket trevligt på la casa Vola! Har tillbringat midsommarhelgen i huset med familjen A&C och en vecka i Piemonte kan varmt rekomenderas om man tycker om kullar, vinrankor och enastående mat o dryck.

    Jonas&Fia(vinc)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: