Skrivet av: La Casa Vola | 21 september 2010

Skördetid på La Casa Vola

Vi är åter på vårt drömställe, La Casa Vola, där vi njuter av sensommarvädret som bjuder på sol och 25 graders värme. På landsvägen nedanför vårt hus kan vi följa den ena efter den andra traktorn som transporterar gröna vackra druvor från vinfälten till vinproducenten. Det är högsäsong för skörden av den tidigt mogna druvan Moscato. När vi kom hit i lördags var vinbonden Renzo i full gång med att skörda våra Mosacotdruvor som växer runt vår vingård. Det var fullt pådrag i vinmarken och mellan vinrankorna kunde man höra både italienska och bulgariska sånger från vinarbetarna som med varsam hand plockade druvklase efter druvklase.

Med Renzos hjälp upptäckte vi att vi också hade vanliga druvor på vår mark som gick utmärkt att äta. Vi fann både gröna och blå druvor som nu förtärs under dygnets alla timmar!!

 

Om någon vecka är man klar med Moscatoskörden och då drar man igång skörden av druvorna Dolcetto, Barbera, Nebbiolo m fl. Det kommer att vara hektiskt dagar och trångt på de smala vägarna här i området ett bra tag framöver.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: