Skrivet av: La Casa Vola | 18 januari 2011

Drömmen om Italien och dess viner

Många drömmer om att resa till Italien. Många drömmer om att få äga ett hus där och många drömmer om att få bli en del av Italien genom att flytta dit.
Vi drömde också – och nu är vår dröm besannad. Vi bor fortfarande i Sverige, jobbar här och tänker så göra ett tag framöver.Men vi har köpt en vingård i norra i Italien, närmare bestämt i Piemonte. Det ligger strax söder om Milano, i en by som heter Santo Stefano Belbo och är alldeles så speciell som vi alla skulle önska att den var. Här får vi uppleva kulturen, människorna och framför allt maten och dess fantastiska viner.
Sedan urminnes tider finns här en tradition att producera viner. Här spänner vinproduktionen från den lokale bonden gör sitt eget vin till husbehov till stora välkända producenter som ligger på tio i topp listan över världens bästa vinproducenter. Våra druvor är av sorten Moscato. En druva som främst används för att producera ett sött mousserande vin som heter Moscato d’Asti. Av samma druva gör man också fantastiskt goda söta viner som passar fint till dessert.
Piemonte är ändå mest känt för sina röda druvor som tex, Barbera och Nebbiolo. Från den sistnmämnda druvan görs det berömda Barolovinet som av vissa anser är världens främsta röda vin.
Vill du testa Moscato d’Asti?
Systemet har också en hel del Barberaviner i sitt beställningssortiment. Här är några exempel:
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: