Skrivet av: La Casa Vola | 26 januari 2011

Vinter på vingården

Även om det kan blåsa kalla vintervindar runt La Casa Vola, så blir det aldrig riktig vinter i Piemonte. Eftersom hösten är lång och våren kommer tidigt, blir vintern en parentes. Januari månad är den månad temperaturen kan gå under nollstrecket på natten. Med solens hjälp håller sig ändå dagstemperaturen på behagligt avstånd från fryspunkten. Under vintern lägger sig dimman tät över hela landskapet och lägger sig vackert i dalgångarna och skapar väldigt vackra bilder i naturen.

Nebbia Piemonte

Nebbia in Piemonte

 

Vi spenderade vår första jul och nyår i huset och upplevde både vinterkalla nätter, vårvarma dagar och vackra dimbankar runt huset. Det är underligt, men oavsett väderlek eller tid på året, så är landskapet i Piemonte oerhört vackert.

Även om det var kallt utomhus, så hade vi god värme i huset. Vårt nya värmesystem fungerade perfekt. Huset värmdes tidigare upp med hjälp av en oljepanna i ett vattenburet system. Vid renoveringen tog vi bort pannan och satsade istället på gas.  En stor gastank grävdes ner i trädgården och vi la  nya ledningar till en gasbrännare i pannrummet samt nya vattenledningar till alla element. Nu regleras värmen med hjälp av tre termostater. Detta gör det möjligt att huset kan värmas upp i sektioner, allteftersom hur många personer som befinner sig i huset. Gasen värmer också varmvattnet och naturligtvis har vi gasspis i vårt italienska kök.

Denna jul och nyår ägnades åt att vårstäda i trädgården. Vi klippte rosenbuskarna, beskar träden, fejade på terrassen och våreldade. Så, nu är trädgården redo för våren. Förra veckan var det + 14 vilket betyder att det redan nu spirar här och var i trädgården.

När vi kommer ner nästa gång vilket blir i feb/mars, så kan jag lova er att våren är på god väg och då kan man sitta i solgasset med ett gott glas Nebbiolo i handen!

Glöm inte att också du är välkommen till La Casa Vola! Boka hela huset för en vecka för endast 800 euro. Vi har 8 sängplatser! Boka här!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: