Skrivet av: La Casa Vola | 04 februari 2011

Guide Michelin krog

Restaurangen som vi ska berätta om heter San Marco Ristorante. Alldeles i vår närhet – närmare bestämt i grannbyn Canelli – ligger denna restaurang som har en stjärna i Guide Michelin. En alldeles utmärkt restaurang där vi har ätit en utsökt lunch. På förmiddagen hade vi besökt vinproducenten Coppo i Canelli och väl färdiga där, gick vi runt i byn och gick bokstavligt rakt på restaurangen. Vi blev nyfikna på vad restaurangen kunde erbjuda. Väl på restaurangen var upplevelsen uppseendeväckande bra. Stilen på restaurangen är anspråkslöst lantlig om ändock med stor finess. Här serverar man traditionell mat från Piemonte men kan ändå erbjuda nya vinklingar på beprövade recept.

Förrätten bestod av en buffé av olika rätter och smakar: liten grön soppa, lätt friterad ost, tillika friterade salviablad samt pancetta. Pastan var lätt kokt med saltstänkt pancetta och smakrika svampar. Varmrätten bestod av härligt brunstekt anklever med ett klassiskt sockerkaksliknande tillbehör tillsammans med kål- och russinkok. Fina härliga och välbalanserade smaker. Allt ackompanjerat av en mustig Roero Riserva från vinproducenten Malvira. En underbar röd Roero gjord på samma druva som Barolon men dubbelt så prisvärd! Med andra ord, en helt vanlig dag i vårt kära Piemonte!

Vill du också uppleva liknande dagar i Piemonte? Då står vingården La Casa Vola till ert förfogande! Boka hela huset för endast 800 euro/vecka. Vi har 8 sängplatser, två badrum och ett stort härligt kök! Boka här!

The San Marco Restaurant is situated in Canelli, on the border between Langa and Monferrato, where hills are gentler and there is a perfect climate for muscat vineyards. Once an old tavern with stabling, serving ”minestrone” and hotGlöm inte att också du är välkommen till La Casa Vola! Boka hela huset för en vecka för endast 800 euro. Vi har 8 sängplatser! Boka här! soups at the beginning of the past century, the San Marco has become an elegant restaurant and a must for gourmets and all those people who love this land and want to discover its most ancient secrets: the genuine receipts of Monferrato tradition are in constant evolution thanks to the efforts of Mariuccia Ferrero, who skilfully updates and ”recreates” them successfully.
Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: