Skrivet av: La Casa Vola | 25 mars 2011

I dolci – avslutar en god måltid

Piemonte är inte bara känt för sitt vin utan också för sin mat. En del av måltiden som många ser fram emot är efterrätten eller dolce som det heter på italienska. Förutom en osttallrik med barberamarmelad är det aldrig fel med en pannacotta, tiramisu eller italiensk glass som en avslutning på en god måltid. Skulle det på dessertmenyn dyka upp en bonet kan vi varmt rekommendera detta val.

Bonet är en specialité från Piemonte gjord av choklad med smak av spritsorten amaretto. Bonet förekommer väldigt ofta på menyerna på restaurangerna i Piemonte och kan med fördel avnjutas som en av de bästa efterrätterna i området . Namnet bonet betyder hatt och namnet skulle då ha kommit från efterrättens form av just en hatt. I vår by Santo Stefano Belbo kan man avnjuta bonet på olika ställen. Och till dricker man gärna områdets kända Moscato d’Asti – ett vin som görs på Moscatodruvan som för övrigt är den druvan som växer på La Casa Volas marker.

Blir du sugen? Klicka här för receptet!

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: