Skrivet av: La Casa Vola | 27 april 2011

Malvirà – ett härligt vingårdsbesök

När man är i Piemontes vinområden så är vingårdsbesök en väldigt trevlig sysselsättning. Det är enkelt att boka tid och man känner sig alltid välkommen. Provningar är för det mesta gratis och försäljningspriserna på vinerna är låga. I tillägg finns det oftast både gamla och nya årgångar att välja på, vilket inte är så vanligt i andra vinområden.

Idag styrde vi kosan mot Malvirà, en vingård som är på väg upp och gör idag kanske de bästa Roero Arneis vinerna i området. Malvirà ligger i Roeroområdet, väster om Lange, där man framför allt odlar den vita druvan Arneis. Men det som är intressant är att man även odlar Nebbiolodruvan i Roero vilket har resulterat i fantastiska viner som ligger på nivå med Barolo och Barbaresco men bra mycket billigare. Prisvärda är ordet för dessa viner.

Provningen på Malvirà genomfördes på norska. Karen som precis har börjat arbeta på vingården tog hand om oss på ett förträffligt sätt och tog oss med på en ljuvlig resa bland Malviràs alla goda viner. Efter några timmar avslutades det hela med att ett antal six-packs lastades in i bilen innan färden gick vidare till all’Enoteca i Canale för en låååååång och underbar lunch!

Väl hemma på La Casa Vola, var det dags för en skön siesta!

Eftermiddagslur i hängmattan

Eftermiddagslur i hängmattan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: